پریود گربه چیست؟

پریود گربه چیست؟

گربه‌ها موجوداتی که با صفت ملوس آن‌ها را می­شناسیم، مدتی است به عنوان حیوان خانگی مورد توجه قرار گرفته ­اند. معمولا افرادی که عاشق حیوانات هستند، تلاش می­کنند آن­ها را به سرپرستی بگیرند و از آن­ها مراقبت کنند. 

آن‌ها برای زندگی راحت حیوانات زمان می­گذارند و هزینه می  کنند. 

اما در این میان افرادی زیادی نیستند که اطلاعات جامعی در مورد حیوانات و به‌طور خاص، گربه‌ها داشته باشند. این مطلب مناسب افرادی است که به زندگی گربه‌ها علاقه‌مند است یا یکی از این حیوانات بازیگوش را در خانه دارند. 

اطلاع از شرایط، تغییرات فیزیکی و رفتاری گربه ماده در دوران پریودی و اقدامات کمکی و درمانی در این دوران، برای صاحبان این حیوان اهمیت زیادی دارد تا شرایط و محیط مناسبی برای نگهداری از گربه خود مهیا کنند. 

اگر قصد نگهداری از یک گربه ماده را دارید، با این مقاله همراه شوید تا با همه‌چیز درباره پریود گربه و نحوه مراقبت از حیوان در این دوران آشنا شوید.

هر آن چیزی که لازم است در مورد پریود فحلی گربه‌ها بدانید

گربه­ ها نیز همانند دیگر پستانداران دوران قاعدگی یا پریود را تجربه می­کنند. البته گربه­ های ماده پریود متفاوتی در مقایسه با انسان‌ها دارند و تنها وجه شباهت آن‌ها ایجاد توانایی بارداری در حیوان، پس از رسیدن به این دوران است. پریودی گربه ماده، چرخه‌ای است که هر چند وقت یکبار تکرار می‌شود و تا زمان عقیم­سازی حیوان ادامه دارد. این چرخه عادی، نیازی به دخالت انسان برای سپری‌شدن آن ندارد. اما صاحبان گربه‌ها باید محیطی امن و آرام برای آن‌‌ها ایجاد کرده و به گربه خود در راحت سپری‌شدن دوران قاعدگی کمک کنند.

مثل سایر پستانداران ماده، گربه‌ها با رسیدن به سن بلوغ، توانایی لقاح، تولید مثل و بارداری را پیدا می‌کنند. توانایی تولید مثل در گربه‌ها باعث ایجاد تغییراتی در بدن آن‌ها می‌شود که یکی از آن‌ها آغاز سیکل پریودی است که به دوران فحل گربه نیز شناخته می‌شود.

به‌طور معمول، زمانی که سخن از پریود به میان می‌آید، ممکن است فکر کنید که از ناحیه تناسلی گربه‌ها خون خارج‌شده و از نگهداری آن‌ها و کثیف‌شدن محل زندگی خود نگران شوید. اما این­گونه نیست و پریودی گربه‌ها به معنای خونریزی نیست و اگر از ناحیه تناسلی گربه خود خون مشاهده کردید، مشکل دیگری وجود دارد. پریودی گربه‌ها نشانه و علائم خاصی دارد که در ادامه بیشتر توضیح داده می‌شود .

هر آن چیزی که لازم است در مورد پریود فحلی گربه‌ها بدانید

پریود گربه

پریودی در گربه ها به دوره­ای گفته می­شود که در طول آن گربه­ ها رفتارهای متفاوتی از خود نشان می­دهند که منشا این رفتارها نیاز جنسی است. گربه‌ها نیز مانند دیگر پستانداران پس از رسیدن به سن بلوغ و تولید مثل دچار تغییراتی در بدن خود می­شوند که اصطلاحا به آن دوره فحل گربه نیز اطلاق می­شود. در این دوره میل به ارتباط با جنس مخالف در گربه به وجود آمده و تمام رفتارها و تلاش او برای برقراری رابطه جنسی و تولیدمثل است.

 ترشح هورمون‌های جنسی در بدن گربه تکرار‌‌پذیر است و مانند دوره پریودی در انسان هر چند وقت یکبار این رفتارها را تکرار می­کند.

علائم پریود فحلی گربه چیست؟

با شروع دوران پریودی گربه، هورمون‌های جنسی در بدن حیوان ترشح می‌شوند و میل آمیزش و تولید مثل را در او ایجاد می‌کنند. پریودی در گربه‌ها از نظر ایجاد توانایی تولید مثل و حاملگی گربه، ترشح هورمون‌های جنسی در این دوران و تکرار هر چند وقت یکبار مشابه پریودی در انسان‌ها است و از نظر علائم و نشانه‌ها تفاوت‌های زیادی با پریودی انسان‌ها دارد. پریودی گربه‌ها علائم خاصی دارد که قبل از نگهداری این حیوان باید با آن آشنا شوید.

علائم پریود فحلی گربه چیست؟
  • غلتیدن گربه بر روی زمین: اگر مشاهده کردید که گربه به‌صورت مداوم بر روی زمین غلت میزند، یکی از علائم پریود است.
  • لیسیدن آلت تناسلی: گربه با لیس‌زدن آلت تناسلی خود یکی از علائم پریودی خود را نشان می‌دهد. البته اگر این لیسیدن غیر طبیعی و به‌طور مداوم باشد، نشانه عفونت ادراری گربه است .
  • کم شدن غذا: کم غذا شدن گربه از دیگر علائم پریودی گربه‌هاست. در این شرایط، ذهن گربه درگیر چیز دیگری است و در واقع غریزه بدنی او باعث می‌شود در این حالت نیازهای بدنی او به سمت جفت‌گیری هدایت شود .
  • جیغ زدن: هنگامی که گربه به‌طور مرتب جیغ میزند، یکی از علائم پریودی خود را نشان می‌دهد .
  • حالت نشستن: یکی از دیگر از علائم پریودی گربه‌ها، حالت نشستن آن‌هاست. در این حالت گربه به گونه‌ای می‌نشیند و دم خود را به شیوه‌ای قرار می‌دهد که اندام جنسی وی قابل مشاهده باشد. گربه در این حالت جفت‌گیری را برای خود شبیه‌سازی می‌کند و در واقع بدن خود را در حالتی شبیه به زمان جفت‌گیری قرار می‌دهد .
  • خاراندن بدن: از دیگر نشانه‌های دوران پریودی گربه، خاراندن بدن توسط چنگال‌هایش است.
  • رفتار خاص با گربه­ی نر: در این حالت اگر گربه­ ماده، گربه­ نری را ببیند بدن خود را به او می­مالد .
  • ادرار کردن: در این دوران، احتمال ادرار‌کردن گربه بر روی وسایل یا حتی دیوار خانه وجود دارد که در این صورت میتوانید از شورت گربه استفاده نمایید.
  • خارج کردن مایع از بدن: در این شرایط ممکن است گربه ماده برای اینکه جنس نر را به خود ترغیب کند، مایعی از بدن خود خارج کند.
  • تلاش برای بیرون رفتن: تقلا برای بیرون رفتن از دیگر علائم پریودی گربه‌هاست. در این شرایط ممکن است به محض اینکه گربه، راه خروجی ببیند به سمت آن فرار کند.

نکته: مهم است که در صورت داشتن گربه از این نکات مطلع باشید اما بدانید که این علائم حدود دو هفته ادامه دارد و سپس قطع خواهد شد. اما اگر متوجه شدید، رفتاری بیش از این تایم ادامه دارد، ممکن است گربه، مشکل دیگری داشته و در آن صورت باید با دامپزشک مشورت کنید.

نحوه مراقبت از گربه پریود فحل‌شده

برای اینکه این زمان، هم برای شما و هم برای گربه خانگی شما راحت‌تر سپری شود، بهتر است بدانید که این دوران را چگونه سپری کنید. اگر برای شما باردار‌شدن گربه خانگی اهمیتی ندارد، بهتر است به او اجازه­ جفت‌گیری دهید تا این شرایط کنترل شود. در این دوران می‌توانید برای آرامش حیوان و با مشورت دامپزشک مقداری گیاه نعناع مخصوص گربه به او بخورانید .

دیگر عملی که شما می­توانید برای گذر از دوران پریود گربه انجام دهید، بازی با گربه و تخلیه­ی انرژی اوست. در این دوران گربه تمایل زیادی به بازی‌کردن دارد. شما می­توانید با استفاده از اسباب‌بازی گربه و وسایل مخصوص او، همچنین بازی بیشتر با او، گربه را ترغیب به تخلیه­ی انرژی کنید تا در دیگر زمان‌ها آرامش بیشتری داشته باشد. یکی دیگر از راه­های کنترل رفتارهای گربه در دوران پریود، دادن داروهای هورمونی به اوست. البته به هیچ‌وجه این کار را خودسرانه انجام ندهید و اگر تصمیم گرفتید از این راه‌حل استفاده کنید حتما اجازه دهید طبق نظر و تجویز دامپزشک باشد.

نحوه مراقبت از گربه پریود فحل‌شده

نتیجه‌گیری

دوره پریود در گربه‌ها، مانند دیگر پستانداران، علائم خاص خود را دارد که این علائم ناشی از ترشح هورمون‌های جنسی گربه است. این علائم چند وقت یکبار در گریه‌ای که عقیم نشده باشد، ظاهر خواهد شد که موجب بیقراری و ناآرامی او می‌شود. اگر شرایط عقیم‌سازی گربه خود را ندارید، بهتر است در این دوره، محیطی آرام برای او ایجاد کنید. همچنین برای او غذای مناسب، جای استراحت خوب، دارو و مکمل و اسباب‌بازی فراهم کنید.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه